Hetty Oostijen

 

Hetty Oostijen (1958) dialoog procesbegeleider, senior (team)coach

 

Ondersteunen van ontwikkeling en verandering als die zich aandient, ruimte maken voor ieders eigenheid in leven en werk, zijn belangrijke drijfveren bij het werk dat ik doe.

 

Ik zie altijd potentie, heb een groot vertrouwen in wat er mogelijk is. Ik kijk verder dan wat er in eerste instantie te zien valt. Ik kom als mezelf, kijk mee, leef mee, geef mijn volle aandacht en al mijn kennis en ervaring.

We creëren een open, veilige sfeer zodat vrijheid  ontstaat om over jezelf na te denken, open met elkaar en met mij in gesprek te gaan over alles wat er aan de orde is. In het bijzonder komen onderwerpen ter sprake die niet gemakkelijk zijn, verborgen of vermeden worden. Op respectvolle wijze.
Ik nodig uit om stappen te zetten en verder te komen.

 

Ik werk vanuit een stevige basis

Ik ben zeer toegewijd aan dialoog en coaching, kom altijd met een open, nieuwsgierige houding en een systemische blik: alles staat in verbinding met elkaar en is van waarde.
Ik heb snel zicht op wat er speelt, zie essenties, patronen en samenhang. Dat spiegel en benoem ik. Helder en zorgvuldig.

We praten over wat er leeft zowel persoonlijk als in het team. Alle dimensies die een rol spelen, van missie tot gedrag, van fysieke en emotionele aspecten tot zingeving kunnen aan de orde zijn.
Samen kijken we naar aspecten en perspectieven die in eerste instantie verborgen blijven en zichtbaar worden als je met een open blik verder kijkt. En dan verandert er echt iets!. Als je gaat ervaren hoe eenvoudig dat werkt, komen vaak sneller dan je denkt allerlei oplossingen in beeld.

Mijn kenmerkende eigenschappen zijn: analytisch en intuïtief, aandachtig, geduldig en speels. Nieuwsgierig en praktisch, spiritueel, concreet en met verbeeldingskracht.

 

Ik heb in mijn eigen leven en werk grote stappen kunnen zetten. Dat ging niet vanzelf maar ik heb altijd een groot verlangen gevoeld om mijn talenten te ontwikkelen en te zoeken naar waar dat het beste past.
Soms worstelde ik. Met mijn perfectionisme, dat geen ruimte bood aan mijn creativiteit en mijn speelsheid en waardoor ik vaak het gevoel had dat ik me in een team of groep me van mijn gunstigste kant moest laten zien (lees: op m’n tenen lopen, steeds m’n best doen en nooit tevreden zijn over mezelf)

Ik worstelde met mijn ontvankelijkheid en mijn waarnemingen in teams omdat ik merkte dat het vaak niet vanzelf sprak om te praten over wat er aan de hand is en wat er leeft. Maar ik merkte ook dat mensen tamelijk gemakkelijk met me praten over dingen die ze moeilijk vinden, om welke reden dan ook.

 

Op elke plek waar ik werkte en in iedere functie leerde ik. Ik ontwikkelde mijn visie op organisaties en teams, op werk, op persoonlijke en bewustzijnsontwikkeling. En in de loop van de tijd kwam ik steeds dichter bij dat snijvlak mens-werk-team-organisatie.

 

Door dat hele proces heen blijf ik opleidingen volgen, workshops en seminars, Dat verrijkt me, maakt me gelukkig en past bij mijn voortdurende nieuwsgierigheid naar ontwikkeling en groei.

 

Wat ik nu al ruim 15 jaar met veel liefde en plezier doe is werken in organisaties, op het snijvlak van mens en werk. Daar zit mijn hart, mijn kennis en kunde. Op dat snijvlak kan ik mijn grootste bijdrage leveren aan groei en ontwikkeling van mens, team en organisatie.

 

Ik hou van werken in organisaties. En ik wil graag dat mensen er ten volle tot hun recht kunnen komen en invloed kunnen uitoefenen op wat er gebeurt in hun organisatie. Want ik vind er mensen die met hart en ziel doen wat ze doen en met inzet en betrokkenheid echt iets willen bereiken. Daaraan lever ik graag mijn bijdrage.

 

Ik beschouw het als een voorrecht, dat ik gevraagd word om mee te kijken en een tijd met ze op te trekken. Het zijn vaak cruciale momenten, waarin mensen zich kwetsbaar voelen. Dingen lopen stroef, het lukt niet meer om het zelf op te lossen en de situatie vraagt om een verandering die je nog niet kunt maken.
Juist op die momenten mag ik erbij zijn.

 

Veranderen is een creatief proces. Gedurende een bepaalde tijd loop ik samen met je op en kijk met je mee naar waar jij naar toe wilt. Waarbij we bij elke nieuwe stap kijken waar die je brengt en wat die van je vraagt..

 

Mijn missie

 Ik wil mensen en teams in organisaties een vrijplaats bieden voor hun groeiproces en veranderingen die ze willen maken ondersteunen, zodat ze hun ware potentie leven en daarmee hun bijdrage leveren aan deze wereld.

Ik ondersteun teams om een werkklimaat te creëren waarin ruimte is voor ontwikkeling en open gesprekken, ook als het moeilijk wordt om daarmee vruchtbare resultaten mogelijk te maken, als persoon en in het team.

 

 Hoe ik ben opgeleid:

  • Dialoogprocesbegeleider (2010)
  • Basis methode Resseguier (2015)
  • Systemisch adviseur: systemische interventies in organisaties (2013)
  • Onorthodox coach van teams (2005)
  • CreatiefTherapeut-Drama (1993)
  • Pedagogische Academie (1978)
Trainingen die ik o.a. volgde:
Intensive Teamcoaching-NLP voor trainers-Basiscursus Mediation-Lichaamsgericht werken-Transactionele Analyse-Werken met (de kracht van) verbeelding-Intuitieve ontwikkeling en communicatie-Werken met persoonlijke overtuigingen, Verdieping in Dialoog. Theorie U en Ulab.